Adfærdsbehandling, alene hjemme, aggressiv hund, udfarende hund, hund med ressourceforsvar

 

Adfærdsbehandling

Har din hund fået en adfærd, som ikke er ønskelig for dig og din familie, kan der som regel gøres noget ved problemet. Jo før, du søger hjælp, jo større chance er der for, at problemet kan løses, eller du og din hund kan lære at håndtere problemet og dermed få en dagligdag til at fungere.

Adfærdsproblemer kan være problemer, som stille og roligt kommer "snigende," uden at du har været opmærksom på, at hunden er begyndt at ændre adfærd. Problemerne kan også opstå ud fra situationer, hvor hunden f.eks. får et chok, bliver overfaldet eller får andre ubehagelige oplevelser.

Er der tale om et eller flere af nedenstående adfærdsproblemer, er det vigtigt at finde ud af årsagen til problemet og få lavet en træningsplan, som giver dig værktøjer til at løse problemet.

Et adfærdsproblem kan være:

  • Hunden er ikke renlig (gælder ikke hvalpe)
  • Hunden kan ikke lide at du børster den, klipper kløer, eller kigger den i ørerne eller munden
  • Hunden er aggressiv overfor fremmede mennesker eller hunde
  • Hunden knurrer, når du nærmer dig madskål, soveplads eller andet, som hunden ikke vil dele med dig
  • Hunden fungerer ikke sammen med børn
  • Hunden er bange eller usikker overfor fremmede mennesker, lyde (fyrværkeri, torden e.lign) eller fremmede steder
  • Hunden hyler, gør eller ødelægger dit hjem, når den er alene hjemme
  • Hunden kan ikke falde til ro, stresser eller udviser anden form for hyperaktiv adfærd
  • Hunden gør ukontrolleret, jagter biler, cyklister eller joggere
  • Hunden jager skygger, lysglimt, løber i cirkler eller løber efter sin hale


En adfærdsbehandling tager normalt mellem 1,5 og 2 timer og foregår for det meste hjemme hos dig. Prisen er kr. 3.500 + eventuel kørsel. Prisen inkluderer besøg hos dig, skriftlig træningsplan og mulighed for 1 times telefonisk rådgivning efterfølgende.

Hvordan foregår en adfærdsbehandling
Jeg kommer hjem til dig, hvor jeg ser adfærden, og vi taler problemet igennem. Jeg får lidt mere at vide om hundens dagligdag og hører og ser, hvordan den fungerer sammen med dig. Når jeg har et indtryk af problemets størrelse og en ide om, hvad der er årsagen til problemet, går vi i gang med selve træningen/behandlingen. Når jeg tager afsted, har du fået nogle værktøjer, som gør det muligt for dig at træne på løsning af problemet. Efterfølgende modtager du træningsplan, hvor de øvelser og tiltag, vi har gennemgået, bliver beskrevet.

Problematisk adfærd tager tid at få rettet op på, så for at du får det bedste resultat, skal du være indstillet på efterfølgende at træne med din hund.

Pris
Prisen for en adfærdsbehandling er kr. 3.500 og eventuel kørsel som er kr. 4 pr. km, udregnet fra Værløse. Prisen er inklusive skriftlig behandlingsplan og 1 times telefonisk rådgivning. Efterfølgende besøg kr. 800 pr. time + eventuel kørsel.

Adfærdstimer
Du har også mulighed for at få adfærdstimer i stedet for. Forskellen på en adfærdsbehandling og adfærdstimer er, at du ikke modtager en skriftlig træningsplan, men selv tager notater under mit besøg. Første gang, skal du regne med, at det tager cirka to timer. Prisen for en adfærdstime er kr. 800 + eventuel kørsel.

Hvis du ønsker, at jeg skal hjælpe dig med din hunds problem, send en mail til mig eller endnu bedre ring til mig.